maandag 19 maart 2018

18/03/2018 Bibberend van de kou

Telkens wij de bergen in willen hebben we een beetje pech met het weer. Vandaag willen we het Anti Atlasgebergte intrekken. De bergtoppen blijven de ganse dag gehuld in de wolken terwijl onder in het dal de zon blijft schijnen, zo kunnen we toch nog een beetje van het prachtige landschap genieten.
We moeten vandaag naar een hoogte van 1200m tot de col de Kerdous. In totaal zullen we 1245 hoogtemeters overbrugd hebben waarvan de meeste vooral moesten gemaakt worden in de slotklim van 12km. Voorbijrijdende chauffeurs toeteren vaak en steken een duim op naar ons. Sommigen zullen waarschijnlijk wel denken dat we gek zijn om hier te komen fietsen.
Boven op de col aangekomen is het behoorlijk koud. We nemen onze intrek in het enige hotel, verder is er niets. Hotel Kerdous heeft zijn beste tijd gehad, er wordt nog weinig onderhoud gedaan. De douchedarm is kapot maar we zijn wel blij dat we een heerlijk warm bad kunnen nemen, dat is eeuwen geleden.
We moeten nog tot 19u wachten vooraleer we in het restaurant iets kunnen gaan eten. Ondanks de extra trui die we uit onze klerenzak hebben gehaald kunnen we ons amper warm houden op onze kamer, we kruipen dan ook samen onder een dik deken op de bank om het avondeten af te wachten. In het restaurant is het al even koud, mensen zitten er met een dikke winterjas aan te eten. Ondertussen is er buiten een dikke mist komen opzetten. Het is een ware verademing als we in ons bed kunnen kruipen met drie dikke dekens over ons, ondanks dat krijg ik het pas echt warm als ik nog een paar dikke sokken aantrek.

Het dal vanaf de co de Kerdous


Op weg naar de col

Geen opmerkingen:

Een reactie posten