woensdag 21 maart 2018

20/03/2018 Dormire chez une famille Berbère

Vandaag staat er weer een stevige etappe door de Anti Atlas op het programma. Er zit onder andere een col in waarbij we over een afstand van 15km 700m hoger moeten tot 1.655m.
Onderweg passeren er ons veel meer campers dan gewone wagens of vrachtwagens, alsof de weg special voor hen is aangelegd.
Ons plan was om tot Tizourgane te fietsen waar we dan in een vrij dure Kasbah zouden moeten overnachten. Vijf kilometer voor Tizourgane zien we langs de weg een bord met het opschrift ‘Motel Restaurant Chez une famille Berbère’. Ik ga informeren of men een tweepersoonskamer heeft voor ons. De man twijfelt even maar wijst dan naar een alleenstaand gebouw. Het is een vrij grote zaal met rondom banken en kussens en hier kunnen we overnachten. Douchen kunnen we niet maar het sanitair buiten voldoet.
Aangezien het ook een restaurant is vragen we wat we kunnen eten. Een omelet met wat brood en enkele frietjes, als drank kunnen we kiezen tussen plat water en cola. We gaan deze keer dan toch maar eens voor cola, niet met de volle goesting. Volgens MJ zit er een smaakje aan de omelet maar aangezien we honger hebben eten we ze toch maar op. Gelukkig is er aan de overkant van de straat nog een barakje waar je wat levensmiddelen kunt kopen. Als groenten heeft de man echter enkel wat half rotte tomaten, de appelsienen zien er wat beter uit. Op onze vraag of we binnen mogen kijken opent hij ergens een zijdeurtje zodat we kunnen zien of er tussen al zijn rommel iets eetbaars te vinden is. We kopen 2 blikjes sardienenballetjes in tomatensaus. Samen met de quinoa die MJ als noodvoedsel meeheeft wordt het een vrij smaakvolle maaltijd.

Het Anti Atlasgebergte in de vroege ochtend

Onderweg

Onze royale slaapruimte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten