maandag 26 februari 2018

26/02/2018 Slecht weer in Marokko

We dachten de ferry van 9u te nemen maar omdat men ons had aangeraden van ruim een uur op voorhand in de terminal te zijn kunnen we zelfs al voor de ferry van 8u inschepen. De overtocht van Algeciras naar Cueta duur exact één uur. Cueta is een kleine Spaanse enclave en pas na 6km fietsen bereiken we de grens met Marokko.
Waar ik dacht dat we een camping zouden vinden staat nu echter een vakantieresort en bijgevolg moeten we nog een eindje verder fietsen tot Martil waar er wél een camping is.
We hebben nog maar net ons tentje opgezet of er vallen al enkele regendruppels, even later begint het keihard te regenen. We beslissen dan ook om ons tentje weer op te breken en onze intrek te nemen in een bungalowtje.
Volgens de weersvoorspellingen zou het nog een ganse week regenen in gans Marokko. We waren van plan om de volgende dagen door het Rifgebergte te fietsen maar in dergelijke weersomstandigheden is dat geen goed idee. Hogerop in de bergen kan dat in deze tijd van het jaar zelfs nog sneeuw zijn. We denken dat het beter is om het Rifgebergte tot later te houden. We fietsen dan ook naar Tanger en draaien ons rondje Marokko om
Ook dit nog: bij Connections in Hasselt heeft men nog maar eens een fout gemaakt met vastleggen van onze terugvlucht en bijgevolg wordt het niet 30 mei maar 18 mei, althans als ze het deze keer wél correct krijgen geregeld. Zucht… maar, gelukkig hebben we de ingesteldheid bij zo’n probleempjes nog al snel de knop te kunnen omdraaien. En dat slechte weer zullen we ook wel overleven.


Cueta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten