dinsdag 27 februari 2018

27/02/2018 We leren het snel

Gelukkig hadden we vannacht een dak boven ons hoofd want de regen is er nog met bakken uitgevallen. Het zou zeker geen leuke bedoening geweest zijn in een tentje.
Wanneer we richting Tétouan fietsen is de zon wel weer even van de partij maar we krijgen af te rekenen met wind op kop. Gelukkig is het maar voor 15km.
In de voormiddag nemen we al onze intrek in een pensionnetje, degelijk en goedkoop maar we moeten wel al onze bagage én de fietsen drie verdiepingen omhoog dragen langs de trap.
We hebben ruim de tijd om Tétouan te gaan verkennen. De voornaamste bezienswaardigheid is wel de medina, het zou een van de mooiste zijn van noord Marokko en je kan er makkelijk in verdwalen. We worden meerdere keren aangesproken door mannen die ons door de stad willen gidsen. De eerste twee kunnen we afschepen maar in de medina laten we ons toch vangen door een jongeman die ons naar een aantal bezienswaardigheden loodst. Wanneer we na een tijdje vinden dat het lang genoeg duurde zeg ik dat we willen doorgaan en stop hem wat geld toe maar even later komt hij ons nog achter na gelopen. Hij vindt dat ik hem veel te weinig heb gegeven, ik stop hem nog wat kleingeld toe met de boodschap dat dat meer dan voldoende is. We hebben ons lesje geleerd en in de toekomst nemen we eventueel wel een officiële gids mét afspraak vooraf wat de prijs betreft.
Je mag hier de mensen niet aankijken of ze spreken je meteen aan en willen je helpen of vragen om geld. We leren er wel mee omgaan.
We hebben ook al andere dingen geleerd. In Marokko kan je op sommige plaatsen wel degelijk bier kopen. Het is alcoholvrij bier maar dat vinden we niet zo erg, het is nog altijd beter dan frisdrank en eens iets anders dan al dat water. Vandaag hebben we zelf een restaurant gevonden waar je echte Marokkaanse wijn kon bestellen.
De weersvoorspellingen voor de komende dagen beloven weinig goeds, met donderdag zelfs windstoten tot 100km/u, uit de foute richting wanneer wij langs de kust gaan fietsen.

Promenade in Martil

Tétouan, zicht vanuit onze kamer

Leerlooierijen

Joodse wijk in de Medina, waar MJ perfect in het decor past

Geen opmerkingen:

Een reactie posten