donderdag 3 mei 2018

03/05/2018 Een rit met enkele wouw-momenten


Het is 40 dagen geleden dat we nog eens aan een kust zaten (meer bepaald in Agadir) en nu keken we er toch een beetje naar uit om weer eens zicht op zee te hebben. Chefchauouen ligt op een hoogte van 600m en ondanks dat we naar zeeniveau fietsen over een afstand van 55km maken we onderweg toch nog 700 hoogtemeters. Het wordt dan ook een prachtige tocht langs kloven die minstens even mooi zijn dan de druk door toeristen bezochte kloven en valleien ten zuiden van het Atlasgebergte. Hier komen echter praktisch geen toeristen, de weg is op de kaart zelfs niet aangeduid als scenic route en toch hadden wij onderweg enkele wouw-momenten, de vele vrouwen in typische klederdracht brachten daar zeker hun steentje toe bij, een tocht om niet te vergeten.
Onderweg proberen we meestal kinderen te vermijden die er alleen maar op uit zijn om geld te vragen. Vandaag komt er echter een jongetje (ik schat hem hooguit 5 jaar oud) op me toegelopen met een zelfgemaakt bloemenkransje. Deze keer smelt mijn hart en kan ik niet anders dan het van hem kopen. Dolblij en zo fier als wat loopt hij daarna meteen naar zijn moeder om het haar te vertellen.
Oued Laou is een moderne badstad die in de zomer vooral door Marokkanen bezocht wordt maar er nu nog vrij verlaten bij ligt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten