zaterdag 12 mei 2018

11/05/2018 Goodbye Morocco

Voor een laatste keer ontwaken we in Marokko en horen we nog eens ‘Allahu Akbar’ weerklinken vanuit de minaretten.
Wanneer ik de TV op onze kamer nog eens opzet krijgen we net de laatste scenes te zien uit de filmklassieker ‘Out of Africa’, hoe symbolisch kan dat zijn.
Er resten ons nog 13km tot aan de grens met de Spaanse enclave Melilla. Onze laatste momenten op Marokkaans grondgebied, het doet toch wat met een mens.
Het is even aanschuiven aan een loket voor het afstempelen van onze paspoorten maar voor het overige is het weer een zeer vlotte grensovergang.
In Melilla zelf is het toch wel even zoeken naar een betaalbaar hotel. Er is geen camping, zelfs geen parkeerplaats voor campers. Verschillende hostels zijn gesloten, de eerste hostel die we bezoeken is van een Marokkaans gezin, de kamer is piepklein en onze fietsen moeten via een nauwe trap naar boven. In de tweede hostel zouden we verplicht zijn om een kamer van drie te nemen en te betalen voor onze fietsen, terwijl ze makkelijk in de tweepersoonskamer kunnen. Maar wie zoekt die vind, een hotel met 1 ster is dus niet altijd duurder dan een hostel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten