zondag 6 mei 2018

05/05/2018 Bonjour wordt ola

In het uiterste noorden van Marokko wordt veel Spaans gesproken. Steeds meer worden we niet begroet met bonjour maar met ola. MJ mag nog eens haar beste Spaans van onder het stof halen. Soms is het wel moeilijk als je niet weet of je antwoord krijgt in het Spaans of Frans. Op de vraag hoeveel iets kost. In het Spaans klinkt 2 en 3 bijna hetzelfde als 12 en 13 in het Frans.
Gisteren gingen de hellingen tijdens het fietsen nog op en neer tussen 0 en 150m, vandaag gaat het van 0 tot 250m. Over een afstand van 55km zouden we zo 7 hellingen over moeten. Na 5 keer op en neer gefietst te hebben in de eerste 36km is het beste er wel af. In Amtar is er echter geen overnachtingsmogelijkheid en daarom probeert MJ een taxi te vinden die ons voor de resterend 20km wil vervoeren tot in El Jebha. Lang hoeven we niet te zoeken, een taxichauffeur wil het doen voor 100 DH, dat is amper 50 eurocent per kilometer. Onze bagage gaat in de koffer van de auto, onze fietsen op het dak.
In El Jebha vinden we een kamer in een hotel met een balkon met zicht op de kleine vissershaven, een heerlijke plaats om twee dagen door te brengen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten