donderdag 5 april 2018

03/04/2018 Richting Sahara

Voor een zoveelste keer gaan we nog eens afwijken van onze oorspronkelijke planning. In plaats van meteen oostwaarts te gaan willen we eerst nog een ommetje maken zuidwaarts richting de Sahara. Vanuit Ouarzazate loopt er een weg van 250km via Zagora naar Mhamid waar hij letterliijk doodloopt in het zand van de Sahara.
We gaan proberen om in drie dagen tot de poort van de Sahara te fietsen. De eerste etappe gaat tot Agdz. We starten op een hoogte van 1200m, in de eerste 45km moeten we naar een hoogte van 1700m en dan volgt er een afdaling van 23km to Agdz op een hoogte van 900m.
Het is weer eens rit met machtige vergezichten. De afdaling moet wel erg gevaarlijk zijn voor automobilisten. We zien onderweg twee auto’s die elkaar in een bocht geramd hebben. Op verschillende plaatsen is aan de vernielde vangrails te zien dat er al meerde auto’s of vrachtwagens in de ravijn zijn beland.
In Agdz gaan we nog een keer kamperen. We kunnen ons tentje opzetten op een stukje gras onder de palmbomen. Vanaf de camping zouden we de kasbah kunnen bezoeken met een gids maar deze laatste komt helaas niet opdagen.

Onderweg naar Agdz

Onderweg naar Agdz

Onderweg naar Agdz

Een oude kazbah in Agdz

Kamperen onder de palmbomen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten