donderdag 5 april 2018

04/04/2018 Door de vallei van de Draa

Om 9u kunnen we aansluiten bij een Duitse groep en kunnen we de Kasbah dan toch nog bezoeken. De gids spreeks enkel gebroken Engels en de reisleidster van de Duitse groep vertaalt alles nog eens naar het Duits wat maakt dat het bezoek toch wat uitloopt.
Wanneer we in het centrum van Agdz stoppen aan een bakkerij spreekt een Marokkaan ons aan. Hij vraagt of ik voor hem een brief wil schrijven naar een vriend van hem in Europa. We vertrouwen het niet helemaal maar gaan dan toch in op zijn verzoek maar blijven wel op onze qui-vive.
Het is al 11u30 wanneer we beginnen voor een toch van 99km. In grote lijnen loopt het traject naar beneden maar dan wel met ups en downs en dat maakt dat we aan het eind van de dan amper 150m lager eindigen maar onderweg toch nog 411 hoogtemeters moeten maakten.
Vanaf Agdz blijven we de Draa rivier volgen. De Draa ontspringt in het Atlasgebergte, zoekt moeizaam zijn weg tussen de rotsen om in zuiden voorbij Mhamid in het woestijnzand te verdwijnen om 750km verderop in de Atlantische Oceaan uit te monden. Het maakt van deze ‘spookrivier’ de langste waterloop van Marokko.
Het is al 18u wanneer we op de camping aankomen.

Bezoek Kazbah in Agdz


Dit is pas een fietsostrade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten