zondag 22 april 2018

21/04/2018 Moeizame zoektocht naar een overnachtingsplaats


Kabbelende beekjes, vreedzaam grazende schapen in een prachtig groen decor, dat is wat we vandaag te zien krijgen. Makkelijk fietsen is het allesbehalve. We starten in Azrou op een hoogte van 13O0m, klimmen geleidelijk naar een hoogte van 1820m, daarna gaat het op en neer met soms krachtige wind op kop om dan in de laatste kilometers naar Sefrou opnieuw te zakken naar 800m. In totaal hebben we meer dan 1000 hoogtemeters naar boven gefietst en 1500 naar beneden. Meestal wordt het warmer wanneer je 1000m daalt maar deze keer wordt het steeds frisser.
Sefrou ligt op amper 32km van Fes maar toch komen hier maar zeer weinig toeristen tot in deze echt authentieke stad. Dat men hier niet gewend is veel toeristen te ontvangen is te merken aan  de manier waarop men ons bekijkt en het feit dat hier maar weinig overnachtingsmogelijkheden zijn. In onze reisgids vinden we twee hotels. Het eerste is gelegen in het hart van de medina maar wanneer we het eindelijk gevonden hebben blijkt het verlaten te zijn. Wanneer we op zoek gaan  naar het tweede adres biedt een man ons aan om ons de weg te wijzen. Helaas blijkt dit hotel gesloten te zijn en ook telefonisch niet bereikbaar. De man die ons tot daar geloodst heeft wil wel ons nog verder begeleiden naar een ander hotelletje aan de rand van de oude stad. We twijfelen even of we hem wel zullen volgen maar hebben weinig keuze. Ik maak de man wel eerst duidelijk dat hij niet moet verwachten dat ik hem hiervoor nog eens extra ga betalen. Uiteindelijk vinden we dan toch nog een kil en vochtige kamer maar we zijn al blij dat we een onderdak gevonden hebben en een warme douche kunnen nemen (wel zonder douchekop).
Wanneer we later nog eens door de medina wandelen worden we aangesproken door een man die Duits spreekt. Het is een Duitser die hier in de bergen een steengroeve uitbaat. Hij is blijkbaar blij dat hij nog eens in zijn eigen taal met Europeanen kan praten. Hij heeft niet zo’n positief beeld over Marokko en de Marokkanen. Hij heeft 25 Marokkanen in dienst maar volgens hem kan je hetzelfde werk in Duitsland gedaan krijgen met 7 werknemers. Zijn personeel verdient ongeveer €250 per maand. Hij vind het dus niet meer dan normaal dat er zoveel gebedeld word en dat de mensen stelen wat ze te pakken kunnen krijgen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten