maandag 9 april 2018

08/04/2018 Op bivouac in de woestijn

In Mhamid houdt de weg op, de enige manier om de woestijn te verkennen is met een 4x4 of een dromedaris. Luc onze gastheer zorgt voor excursies op maat, we boeken bij hem dan ook een tocht van 24 uur door de woestijn met zijn jeep. In de namiddag vertrekken we voor een 4 uur durende rit dwars door de woestijn. Een Franstalige schilder gaat ook met ons mee om foto’s te maken die hem inspiratie geven voor zijn schilderijen. Hij heeft oog voor schilderachtige uitzichten en geeft meermaals aan waar te stoppen voor een fotoshoot waar wij natuurlijk ook van profiteren. Later zal blijken dat zijn fotografeertalent toch van een hoger niveau is dan het mijne.
Tegen de avond komen we aan in een bivouac met tenten waar we de nacht zullen doorbrengen. Er is een heus sanitair blok, het water wordt aangevoerd in grote plastieken vaten per jeep.
De duinen in de woestijn zijn op z’n mooist bij zonsondergang. Tegen 8 uur worden we verwacht voor de avondmaaltijd in een grote tent mooi aangekleed en verlicht met kaarsen. De maaltijd bestaat uit soep, een tagine en als dessert een fruitslaatje. Alles overheerlijk klaargemaakt. Daarna worden we vergast op een heus woestijnconcert rond een kampvuur. Slapen doen we op echte bedden in een luxetent.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten