donderdag 1 maart 2018

01/03/2018 Ronddwalen in de Medina van Tanger

Vandaag staat een bezoek aan Tanger op ons programma. We passeren eerst nog eens langs l’office de tourisme, ook al stellen die hier in Marokko niet veel voor.
Het eerste wat we willen bezoeken is de Kasbah, een voormalige vesting boven de medina, nu een museum waar je kennismaakt met de geschiedenis van Tanger. Je weg vinden in het labyrint van steegjes is alles behalve evident en omdat de steegjes zo smal zijn werkt een GPS hier niet zoals het moet en mijn eigen oriënteringsvermogen is ook ontoereikend. Het ‘Gezantschap van de Verenigde Staten’, het oudste gezelschap van de VN in het buitenland en functioneel tot 1956 en daarna tot 1962 een consulaat en een school voor Arabisch taalonderricht  voor Amerikaanse diplomaten, vinden we verdwalend in de Medina eerder per toeval.
In een ticketoffice gaan we ook al eens informeren i.v.m. een mogelijke ferry van Tanger naar Motril vlakbij Malaga in Spanje voor onze terugvlucht. Aangezien er niet zoveel boten varen zouden we deze tickets al op voorhand moeten boeken en de mogelijke afvaart komt ons ook niet goed uit. Goed dat we dat nu al weten en deze piste kunnen uitsluiten.
Net zoals eergisteren in Tétouan hebben we vandaag 13km al wandelend afgelegd.


Lokale donderdagmarkt

Steegje in de medina

Binnenplein in de Kasbah

Groentemarkt in de medina

Alles wordt verwerkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten