vrijdag 30 maart 2018

30/03/2018 Jodelende Zwitsers in Marrakesh

Vandaag nemen we de bus naar Marrakesh, onze fietsen en een groot deel van onze bagage laten we voor enkele dagen achter in het hotel in Ouarzazate. De bagage die we willen meenemen op de bus gaan we afleveren in het busstation en in de mening dat we nog wel ruim de tijd  hebben om nog even de benen te strekken wandelen we nog eens door de stad. We hebben een ticket gekocht voor de bus van 10u. Wanneer we terug in het busstation komen roept men ons en zegt dat we 15 minuten te laat zijn en onze bus al vertrokken is. We komen tot de pijnlijke vaststelling dat we al enkele dagen een verkeerd uur hanteren. Vorig weekend is men ook in Marokko overgeschakeld op het zomeruur. Op mijn GPS, die zich normaal automatisch aanpast aan de tijdszones was niets veranderd. Gelukkig kunnen we mee met een volgende bus die vertrekt om 11u Marokkaanse zomertijd.
De rit naar Marrakesh gaat over de Tizi-n-Tichka, een col op 2260m hoogte. Nu we deze mastodont van een berg vanuit de bus kunnen zien prijzen we ons wel heel gelukkig dat we eerder beslist hebben om deze niet te fietsen, het zou kamikaze geweest zijn. Zelfs de bus heeft 4u30 nodig om de 200km van Ouarzazate tot Marrakesh af te leggen.
In het druk bezochte centrum van Marrakesh vinden we een hotelletje in de Medina, vlak bij ‘Place Jemaa-El-Fna’, het kloppend hart van de bruisende stad.
Toeval wil dat er dezer dagen op het grote Jemaa-El-Fna plein een internationaal folklorefestival plaats heeft. Naast groepen uit Afrika treden er ook veel groepen op uit Europa, o.a. Frankrijk, Engeland, Polen, Rusland en Zwitserland. Jodelende Zwitsers op een plein in Marrakesh, het klinkt een beetje vreemd.

Folklorefestival in Marrakesk



Geen opmerkingen:

Een reactie posten