We zitten in een regio waar veel appelsienen en
mandarijntjes worden gekweekt. Zoals je in Frankrijk wijndomeinen hebt heb je
hier veel ommuurde appelsiendomeinen. Tijdens het fietsen zien we links van ons
het Atlasgebergte liggen waarvan de hoogste toppen nog met sneeuw bedekt zijn.
Op sommige plaatsen wordt er berberbrood gemaakt, een zeer
dun plat rond brood dat gebakken wordt op een houtvuur in een kleioven.
Heerlijk brood!
Onze menu voor vandaag: als ontbijt een stuk baguette met
confituur, als middagmaal een tajine met ‘boeuf’, als avondeten berberbrood met
choco en banaan (voor sommigen waarschijnlijk een rare combinatie). We hebben
ook iets nieuw leren drinken dat ons best bevalt: koffie met schuimkraag van
geitenmelk.
In België lopen de kerken leeg, hier in Marokko zijn de
moskeeën soms nog te klein en als oplossing rolt men dan bij elk gebed op de
stoep voor de moskee enkele tapijten open.
Ook de cafe’s hier zitten behoorlijk vol maar
enkel met mannen die thee of koffie drinken. De vrouwen komen pas ’s avonds buiten
om te gaan shoppen. In dit dorp opvallend veel vrouwen in burka, dus volledig
gekleed enkel de ogen zichtbaar, zelfs handschoenen aan dat er toch maar geen
spiertje huid te zien is. Geen wonder dus dat wij zelfs als we niet in
fietsbroek zijn maar gewoon kleren aan hebben nagestaard worden. In dit dorp
hebben ze blijkbaar nog geen of in elk geval weinig toeristen gezien.Tajines op de middag |
Het bakken van berberbrood |
Aan een overvolle moskee |
Meisjes leren al jong een hoofddoek te dragen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten