zondag 25 maart 2018

25/03/2018 Overvolle moskeeën

We zitten in een regio waar veel appelsienen en mandarijntjes worden gekweekt. Zoals je in Frankrijk wijndomeinen hebt heb je hier veel ommuurde appelsiendomeinen. Tijdens het fietsen zien we links van ons het Atlasgebergte liggen waarvan de hoogste toppen nog met sneeuw bedekt zijn.
Op sommige plaatsen wordt er berberbrood gemaakt, een zeer dun plat rond brood dat gebakken wordt op een houtvuur in een kleioven. Heerlijk brood!
Onze menu voor vandaag: als ontbijt een stuk baguette met confituur, als middagmaal een tajine met ‘boeuf’, als avondeten berberbrood met choco en banaan (voor sommigen waarschijnlijk een rare combinatie). We hebben ook iets nieuw leren drinken dat ons best bevalt: koffie met schuimkraag van geitenmelk.
In België lopen de kerken leeg, hier in Marokko zijn de moskeeën soms nog te klein en als oplossing rolt men dan bij elk gebed op de stoep voor de moskee enkele tapijten open.
Ook de cafe’s hier zitten behoorlijk vol maar enkel met mannen die thee of koffie drinken. De vrouwen komen pas ’s avonds buiten om te gaan shoppen. In dit dorp opvallend veel vrouwen in burka, dus volledig gekleed enkel de ogen zichtbaar, zelfs handschoenen aan dat er toch maar geen spiertje huid te zien is. Geen wonder dus dat wij zelfs als we niet in fietsbroek zijn maar gewoon kleren aan hebben nagestaard worden. In dit dorp hebben ze blijkbaar nog geen of in elk geval weinig toeristen gezien.


Tajines op de middag

Het bakken van berberbrood

Aan een overvolle moskee

Meisjes leren al jong een hoofddoek te dragen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten