maandag 26 maart 2018

26/03/2018 Taliouine, de stad van het ‘Rode Goud’

Volgens ons oorspronkelijk plan zouden we nu via de Tizi-n-Test naar Marrakesh fietsen en daarna via de Tizi-n-Tichka naar Ouarzazate. Dat zou dan zowat via de twee zwaarste cols van het Atlas gebergte zijn maar we vrezen dat die voor MJ een maatje te groot zijn geworden. We hebben onze planning herzien en gaan via een minder lastig parcours rechtdoor fietsen naar Ouarzazate, al is dat minder lastig dan ook weer relatief want ook hier staan er ons nog enkele fikse klimpartijen te wachten.
Het wordt veel rustiger op de weg, het asfalt bij momenten ook wat ruwer en hobbeliger maar het landschap wordt steeds fraaier. Ondanks het feit dat we meestal nog op zeer lange rechte wegen fietsen wordt het toch steeds heuvelachtiger.
De etappe van vandaag brengt ons tot in Talioune dat ook wel eens de stad van het ‘Rode Goud’ wordt genoemd. Die naam heeft het te danken aan de productie van het duurzame safraan.
We twijfelen nog of we ons tentje gaan opzetten op de camping enkele kilometers buiten het stadje of voor een overnachting gaan in een auberge aan de rand. We fietsen zelfs even tot aan de camping, zien dat ze niet veel voorstelt en keren dan toch maar terug naar ‘Auberge Le Safran’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten