zaterdag 17 maart 2018

16/03/2018 Vrijdag couscous-dag

Omdat het van Agadir tot Tiznit 97km is gingen we gisteren voor de zekerheid op zoek naar een warmshower ergens halverwege. We hadden iemand gevonden op www.warmshowers.org maar we kregen geen antwoord terug op onze mail en telefonisch was hij ook onbereikbaar. We besluiten dan maar om in één etappe tot Tiznit te fietsen. Tijdens de eerste 18km ten zuiden van Agadir is het nog vrij druk en de uitlaatgassen van de oeroude vrachtwagens is alles behalve gezond, je proeft zo de luchtvervuiling in je mond. Naarmate we verder weg rijden van Agadir wordt het steeds rustiger op de weg. Ook het landschap wordt desolater met amper her en der een in de verte kleine okerkleurige dorpjes.
Onderweg stoppen we bij een restaurantje om iets te eten. De meeste restaurants serveren enkel op vrijdag na het gebed couscous. Vandaag is het vrijdag en we gaan dus ook eens voor Marokkaanse couscous. We krijgen een smaakloos bord vol gele couscous met enkele plat gekookte stukjes wortel, aubergine en kikkererwten, het enige dat nog naar iets smaakte is het piepkleine kippenboutje.  
Op de camping gaan we dan nog eens een degelijke maaltijd bereiden, zoals meestal teveel. Als we aan het eten zijn passeert de nachtwacht met een aardappel en wortel die hij gaat klaarmaken. We zeggen dat we teveel gekookt hebben en hij gerust wat kan krijgen. Dat laat hij zich geen 2keer zeggen, even later komt hij langs met een bord en aangemoedigd door ons schept hij zichzelf een royale portie op.

Een halve auto op een ezelskar

Op weg naar Tiznit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten