zaterdag 10 maart 2018

09/03/2018 Het fris groene Marokko


De autocars van CTM op de langeafstandslijnen zijn vrij nieuw en comfortabel. Dat kan je zeker niet zeggen van de vehikels van stadsbussen die in Casablanca rondrijden. Het is niet te geloven dat zo iets nog kan/mag rondrijden. Zelfs een schroothandelaar zou er nog maar weinig geld voor geven. De organisatie bij de CTM busmaatschappij is prima en alles verloopt zeer stipt, en toch is het vrij goedkoop. Voor een rit van 8 uur (400km) betalen we voor twee personen 280 DH + 80 DH voor 57kg bagage en twee fietsen. Omgerekend is dat in totaal minder dan €36. De bagage en fietsen geef je af bij de bagageafhandeling en zij zorgen dat die in en uit de bus komt.
Deze rit laat ons rustig genieten van het frisgroene landschap met zijn ontelbare schaapherders en hun kudde. Hier en daar lopen er ook koeien, paarden en ezels. De paarden en ezels worden hier nog veelvuldig ingezet als lastdieren. De woningen op het platte land kun je hier moeilijk omschrijven als huizen, meer als hutten. Je ziet dat de mensen hier erg armzalig wonen, overal kom je dan ook bedelaars tegen.
 Wanneer we in Essaouira richting oude stad rijden op zoek naar een hotel wordt het al donker. Plots zegt MJ dat ze problemen heeft met haar fiets bij het draaien, er hapert iets en er kraakt ook iets in de stuurinrichting. Omdat het donker is kunnen we er vandaag niet naar kijken, dat wordt iets voor morgen. Van de receptionist weet ik wel al waar ik in geval van nood een fietshersteller kan vinden in de medina (zoals al de winkeltjes hier in een super klein kotje).

De moderne autocar van CTM

Het fris groene Marokko


Geen opmerkingen:

Een reactie posten