donderdag 8 maart 2018

08/03/2018 Bezoek Casablanca

Net zoals op andere plaatsen stelt het ‘Office de Tourisme’ hier niet veel voor. Het is een totaal verouderd gebouw en het enige dat de vrouw aan de balie ons kan bieden is een evenementenfoldertje uit 2014. Toch hebben we er voor vandaag een rondleiding door de stad geboekt met een gids. Onze gids is een oude man die amper nog schuifelend kan stappen. Samen met een taxichauffeur rijd hij met ons door de stad. Veel meer dan de uitleg die we al gelezen hadden in de Trotter reisgids heeft hij niet te vertellen en hij valt vaak in herhaling. Bij de monumenten mogen wij uitstappen en krijgen we wat tijd om ze te bezoeken, de gids blijft in de wagen zitten, maar goed ook, hij heeft weinig te vertellen en een schildpad komt nog sneller vooruit. We dachten in een dagje een en ander te weten te komen over Casablanca, het was enkel een dure grap.
Bij Casablanca denken wij meteen aan de filmklassieker met Humphrey Bogard en Ingrid Bergman. De dag van vandaag is het met meer dan 4 miljoen inwoners de grootste stad van Marokko en tevens de locomotief van de ontwikkeling van de Marokkaanse economie.
In de namiddag gaan we in het CTM-busstation onze tickets kopen want morgen willen we verder met de bus tot Essaouira.
Het ziet er naar uit dat we onze regenjassen een eindje dieper mogen wegstoppen in onze fietstassen.
Ongewild gaan we Marokko vergelijken met Turkije. Het zijn beiden moslimlanden, er zijn gelijkenissen maar ook grote verschillen maar misschien nog wat voorbarig om al tot een beoordeling te komen. Toch moeten we toegeven dat we (voorlopig) in Turkije een beter gevoel hadden dan hier in Marokko.

Moderne trams in Casablanca

Justitiepaleis

De Grote Moskee Hassan II

De Grote Moskee Hassan II

Marokkanse gaffity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten