vrijdag 2 maart 2018

02/03/2018 Een helse tocht

Hotels hebben hier geen verwarming. Het is niet koud, maar de kamers zijn wel kil en vochtig waardoor je absoluut niets kan  drogen, wat nat is blijft even nat, zelfs nog na anderhalve dag.
Een streepje zon krijgen we vandaag niet te zien, het blijft zwaarbewolkt met regenvlagen en stormwind. Bij momenten halen we op vlakke wegen in een klein verzet met veel moeite amper 6km/u en dan moeten we met onze fiets nog in zo’n recht mogelijke lijn zien te fietsen en er voor zorgen dat we niet naar het midden van de weg worden geblazen. We moeten 7 uur lang zwoegen om 50km af te leggen. De vermoeidheid kruipt niet in de benen maar wel in de armen.
Langs de kust loopt er een spoorlijn van noord naar zuid. In Assilah gaan we in het treinstation informeren of we met onze fietsen op de trein kunnen. Het antwoord is jammer genoeg negatief.
Voor de overnachting kiezen we voor een goedkoop hotelletje. Ons kamertje is 2x3,5m groot. Wanneer ik vraag waar we onze fietsen kunnen plaatsen wijst de receptionist naar onze cel. Gelukkig heeft hij nog een alternatief. Zijn buurman heeft een binnenkoer met een afdak waar we onze fietsen mogen stallen voor 10 Dirham (€1).
Fietsen langs de Atlantische kust in Marokko, het had iets moois kunnen geweest zijn.

Pension Sahara







Geen opmerkingen:

Een reactie posten